Wind en zon ontwikkelen: hoe werkt het? - Anne Schipper, Pure Energie

 • Zonnepanelen en windmolens: wat is beter?

  ProfielfotoAnne Schipper August 07, 2020 4 keer bekeken 0 comments

  Of je nu een windpark of een zonnepark wil realiseren of voorstelt in je beleid, vaak krijg je de vraag: kan het niet beter met de andere techniek? Bij een plan voor een windpark wordt vaak gevraagd of zonnepanelen niet beter of efficiënter zijn, en andersom. Er lijkt niet één techniek te zijn die favoriet is. Beide hebben voor- en nadelen, en beide kunnen een grote bijdrage leveren aan de opgave waar we gezamenlijk voor staan.

  Wat zijn de verschillen tussen windmolens en zonneparken? Hoe verhouden die zich tot elkaar, bijvoorbeeld als het gaat om de vraag hoeveel duurzame elektriciteit ze opwekken? In deze blog proberen we daar een antwoord op te geven. Alvast een tipje van de sluier: zonnepanelen en windmolens zijn verschillend, maar we hebben allebei de technieken hard nodig, het liefst in een combinatie.

  Lees hier de volledige blog:

  https://pure-energie.nl/kennisbank/zonnepanelen-vs-windmolens/

 • Even voorstellen

  ProfielfotoAnne Schipper February 28, 2020 115 keer bekeken 0 comments

  Hoi iedereen!

  Mijn naam is Anne en ik ben in de provincie Utrecht druk bezig met nieuwe locaties zoeken voor wind- en zonneparken. Dat is niet alleen een ruimtelijke zoektocht, maar des te meer een zoektocht naar samenwerkingspartners. Wij willen projecten ontwikkelen waarin de belangen van organisaties en omwonenden proactief is meegenomen. Dat betekent dat ik veel gesprekken heb met energiecoöperaties, natuur- en milieuorganisaties en gemeenten. En dat we met die partijen samenwerken. Vanaf moment 1.

  Bij die samenwerkingen komt nogal wat kijken. Wie pakt welke taak op zich? Wanneer ga je met de omgeving communiceren? Wie neemt welke beslissingen? En wat doe je samen en wat alleen? Dit zijn vragen die ik in mijn blog wil beantwoorden. Ook zal ik informatie geven over de meer technische en planologische kant van het ontwikkelen van wind- en zonneparken.

  Maar het meest ben ik benieuwd naar jullie vragen! Waar zijn jullie nu mee bezig? Waar lopen jullie tegenaan? Met welke obstakels hebben jullie te maken? Ik hoop dat ik jullie kan helpen zodat we mooie, gedragen wind- en zonprojecten kunnen ontwikkelen in deze mooie provincie!

Cookie settings