Provincie Utrecht stimuleert scholen om te verduurzamen

1468 keer bekeken 0 comments

Utrecht wil in 2040 een energieneutrale provincie zijn. Basis- en middelbare scholen kunnen een belangrijke rol spelen in het versnellen van die energietransitie. Daarom biedt de provincie vanuit het programma ‘Duurzame Scholen Utrecht’ de helpende hand bij het verduurzamen.

De provincie heeft voor de uitvoering van het programma ‘Duurzame Scholen Utrecht’ twee onafhankelijke organisaties gevraagd: Stichting Schooldakrevolutie en Kenniscentrum Ruimte-OK. Zij gaan komend jaar alle Utrechtse scholen actief en op kosten van de provincie adviseren en ondersteunen.

Energie-experts nemen persoonlijk contact op met alle Utrechtse schoolbesturen. De experts brengen de mogelijkheden van energie opwek en energiebesparing van schoolgebouwen in kaart en begeleiden de vervolgstappen.

Scholieren leren over duurzame energie

Met het nemen van maatregelen stoten scholen minder CO2 uit en helpen ze mee om de klimaatverandering tegen te gaan. Daarnaast heeft meedoen een educatieve waarde: met de aanschaf van zonnepanelen en het nemen van besparingsmaatregelen zien hun leerlingen heel concreet wat er nodig is om klimaatverandering tegen te gaan.

Schooldakrevolutie stelt zich voor:

Als onderdeel van de energietransitie wordt de schooldakrevolutie ontketend om de verduurzaming van schoolgebouwen te versnellen. De missie van Stichting Schooldakrevolutie is om alle kinderen in Nederland te laten leren op, en over zonne-energie van eigen schooldak. Het doel: zonnepanelen op alle 6.000 geschikte maar nog lege schooldaken. De stichting heeft geen winstoogmerk. Klik hier voor meer informatie.

 Kenniscentrum Ruimte-OK stelt zich voor:

Klimaatakkoord, vermindering van CO2-uitstoot, verduurzaming van gebouwen. Komende jaren komen er allerlei ontwikkelingen op u af. Ontwikkelingen die in uw bredere opgave met betrekking tot de onderwijskwaliteit moeten passen. Scholen op Koers naar 2030 van Kenniscentrum Ruimte-OK ondersteunt bij een gezamenlijke en planmatige aanpak van deze opgave, o.a. door: startbijeenkomsten, individuele gesprekken, stappenplan en tools. Experts helpen met sectorspecifieke kennis en geven inzicht. Daarnaast zijn er Energiebespaarders beschikbaar die helpen bij het verkrijgen van inzicht en het zetten van stappen met betrekking tot eenvoudige goedkope maatregelen om energie te besparen.

Heb je vragen over het programma? Neem dan contact op met:

Judith Veraart, Schooldakrevolutie.

Marco van Zandwijk, Kenniscentrum Ruimte-OK.

Images

Twitter

0  Comments

Cookie settings